Sel kanser Undifferentiated


Dr Binzel
Sel kanser merupakan sel “undifferentiated” atau sel yang tidak cukup sifat untuk berfungsi dengan baik. Sebagai contoh, sel kanser tidak boleh di kumpulkan untuk membentuk tisu otot atau memperbaiki kerosakan tisu di bahagian otot.

Ia juga tidak boleh digunakan untuk memperbaiki tisu di bahagian Jantung, walaupun hakikatnya sel kanser berasal dari sel yang sihat. Ia juga tidak boleh melaksanakan fungsi sebahagian dari hati. Sel kanser tidak boleh melaksanakan apa – apa yang konstruktif. Sel kanser hanya berada di situ seumpama tompok tompokan minyak. Dengan cara yang sama juga Sel Kanser juga tidak boleh menjadi sebahagian dari Tisu Sel Kanser.

Kerana Tisu Sel Kanser mesti terdiri sepenuhnya daripada sel-sel yang sihat. Sel-sel kanser hanya duduk di dalam tisu tumor, sel kanser tidak melakukan apa-apa hanya Menggandakan diri nya secara berterusan dan tiada pengakhiran.

Biopsi pada dasarnya mencari sel-sel kanser yang hanya duduk di dalam tisu tumor. Kerana majoriti daripada sel-sel di dalam tumor adalah sel-sel yang sihat (semua sel-sel berfungsi adalah sel-sel yang sihat). Sel kanser yang berada di dalam tisu tumor tidak cukup untuk membunuh seorang manusia. Tiada seorangpun yang pernah meninggal dunia akibat sel-sel kanser yang berada di dalam tumor.

Perkara yang sama juga berlaku pada kelenjar prostaT, tiada siapa yang pernah meninggal dunia akibat daripada sel-sel kanser di dalam kelenjar prostat. Tumor “ benign tumors ” boleh berkembang untuk beratus-ratus kali ganda dan tetapi masih tidak mampu untuk membunuh seorang manusia.

Apa yang menyebabkan kematian pada pesakit Kanser adalah Sel-Sel Kanser mula merebak pada bahagian-bahagian yang besar dan cukup untuk membunuh seseorang pesakit Kanser.

 
Salah satu cara sel kanser ini membunuh manusia adalah dengan cara menarik glukos dan utrien daripada sel-sel yang sihat. Anda akan merasa lemah kerana sel-sel sihat tidak dapat bekerja dengan baik, akibat kekurangan glukos dan nutrien. Akibatnya satu keadaan Persekitaran Toksin ( racun ), seperti berlebihan “asid laktik” akan terjadi secara semulajadi, jika sel yang sihat tidak mendapat bekalan atau kekurangan glukos dan nutrien.

Tetapi untuk membunuh seseorang, Sel Kanser harus merebak dan menyebarkan kanser pada bahagian Tumor dengan lebih lebar lagi sehingga jauh kedalam Tumor. Sehingga Tumor tersebut, mula menyekat aliran cecair-cecair penting yang di perlukan oleh badan. Dr Binzel berkata:

“When a patient is found to have a tumor, the only thing the doctor discusses with that patient is what
he intends to do about the tumor. If a patient with a tumor is receiving radiation or chemotherapy, the only question that he asked is, ‘How is the tumor doing?’ No one ever asks how the patient is doing. In my medical training, I remember well seeing patients who were getting radiation and chemotherapy. The tumor would get smaller and smaller, but the patient would be getting sicker and sicker. At autopsy we would hear, ‘Isn’t that marvelous! The tumor is gone!’ Yes, it was, but so was the patient. How many millions of times are we going to have to repeat these scenarios before we realize that we are treating the wrong thing?”

  
  Perkara yang paling utama penting untuk anda fahami adalah, tumor tidak membahayakan kesihatan mahupun mengancam nyawa. Apakah Pekara yang merbahaya dalam kanser?. Pekara yang merbahayakan kesihatan dan mengancam nyawa adalah penyebaran sel Kanser melalui saluran darah dan merebak ke seluruh tubuh pesakit.

Tidak ada pembedahan yang dapat menghalang sel Kanser ini dari merebak. Tidak ada apa apa sinaran yang dapat menghalang penyebaran sel kanser ke seluruh badan dan tidak ada sebarang kemoterapi yang akan menghalang penyebaran sel Kanser ini. Terdapat statistik yang dikenali sebagai ‘survival time.’. Di perolehi berpandukan masa pesakit apabila diagnosis kanser sehinggalah tarikh kematianya. Dalam jangka waktu lima puluh tahun, berbagai kemajuan telah di capai dalam usaha merawat Kanser.

kemajuan besar yang telah dibuat adalah, dalam keupayaan pembedahan membuang tumor. Kemajuan besar juga telah dicapai dalam penggunaan radiasi dan kemoterapi dalam keupayaan untuk mengecilkan atau memusnahkan tumor. Tetapi, masa survival pesakit kanser hari ini adalah hampir sama dengan keadaan lima puluh tahun yang lalu. Apakah makna semua ini ? Ia merupakan amaran yang jelas kepada kita, bahawa kita sedang merawat penyakit Kanser dengan Kaedah yang salah.

Secara ringkasnya, Dr Binzel mengatakan bahawa tiada apa-apa perubahan dalam perubatan ortodoks, ternyata rawatan Kanser pada hari ini telah gagal memberhentikan penyebaran kanser. Anda mungkin berfikir bahawa kemoterapi direka untuk menghentikan penyebaran kanser, anda silap. Rawatan Kemoterapi tidak hanya mengsasarkan sel-sel Kanser. Juga mengsasarkan sel Kanser dan Sel normal.

Apa yang berlaku Normal Sel dapat berkembang menjadi Sel Kanser dalam persekitaran berasid dan kekurangan oksigan. Sesetengah sel-sel kanser berkembang dengan pesat, setelah menjalani rawatan kemoterapi dan sesetengah sel-sel kanser pula bertindak balas atau melakukan perlawanan terhadap dadah sintetik, jadi kemoterapi gagal membunuh sel kanser tersebut. Sekiranya pesakit berniat meneruskan rawatan Kimotherapi. Pada dasarnya, mereka memerlukan dose yang cukup untuk membunuh sel Kanser. Sebuah fakta yang perlu anda fahami, dose kimotherapi yang cukup untuk membunuh sel kanser merupakan dose yang cukup untuk membunuh sel sihat juga. Tidak ada pesakit tidak mampu berdapat bertahan lama dalam persekitaran toksin yang tinggi, akibat kesan dari rawatan Kimotherapi.

Kemoterapi hanya boleh melambatkan pergerakan sel kanser sahaja, sel kanser tidak boleh di berhentikan daripada merebak dan membunuh pesakit. Kemoterapi meletakkan orang dalam keadaan “remission,” . Tetapi dalam hampir semua kes pesakit akan keluar dari situasi “remission,” dan mengalami kematian. Ramai pesakit kanser tidak dapat bertahan lama dalam keadaan “remission,” .

Ramai pesakit kanser memasuki keadaan “remission,” beberapa kali sebelum menemui ajalnya akibat sel kanser mula merebak pada organ-organ yang lain. Pembedahan secara jelas tidak mampu menhentikan penyebaran sel Kanser. Dalam hampir setiap kes kanser telah merebak jauh lebih dalam daripada apa yang seorang pakar bedah boleh potong.

Radiasi seumpama sebuah senjata api, boleh digunakan untuk menembak (menyebarkan kanser) dengan senjata api tersebut. Satu-satunya perkara boleh dilakukan oleh perubatan ortodoks ialah mengecutkan tumor dan melambatkan kanser dan meletakkan pesakit dalam “remission state,” sementara menunggu kematian. Kesimpulanya Perubatan ortodoks tidak mampu menyekat penyebaran sel kanser.


. . that prevention is the answer..

..not the treatment of symptoms….Dr Ernesto Contreras , Oasis of hope Hospital , ; Beliau telah berjaya merawat 100,000 lebih pesakit kanser menggunakan Vitamin B-17 .

Menurut Dr Philip E . Binzel , Pakar Kanser , Ohio , Usa : “ B 17 bahan alam semulajadi yang terdapat di dalam pemakanan nitrilosides ini boleh memusnahkan sel-sel kanser serta menyuburkan sel-sel bukan kanser” .

Dr . Micheal Tait , Fountain of Life Clinic , Gold Coast , Australia : “ Kanser adalah penyakit metabolic ….. terdapat bukti kukuh bahawa pengurangan vitamin B-17 daripada makanan harian kita adalah penyebab utama seseorang mendapat kanser” .

Dr Dean Burk , Pakar Kanser dari Jerman yang mengkaji secara terperinci : “ Dibawah mikroskop kami masukkan B17 keatas sel kanser , kami melihat bahawa sel-sel kanser itu mati dengan cepat sekali”.

Dr Kanematsu Suguira , Penyelidik Kanser terkenal didunia : “ B17 adalah ejen anti barah paling berkesan yang pernah diujinya” .

Dr Ernest Kreb Jr , pakar biochemist Pengasas Vitamin B15 dan B17 : “ B17 adalah harapan utama dan terakhir didalam terapi kanser” .

Dr Hans Nieper , Pakar Kanser dari Jerman Barat “ Setelah melebihi 20 tahun bekerja sebagai pakar , saya mendapati vitamin B17 jauh lebih baik mahupun pencegahan ,. Saya berpendapat bahawa tiada lain melainkan Vitamin B17 yang dapat mengawal semua jenis kanser”.


Link yang dapat membantu anda .PEMBELIAN SECARA ONLINE

Kami sedia membantu .Sila Hubungi :

B17 Biotech Sdn Bhd

Tel: 03-7831 0398

b17biotechsales@gmail.com

-------------------------------------------------------------

Unit Penerangan & Pemasaran Produk B17 :
-------------------------------------------------------------
Rafee Ailiah - Executive & Motivation Director :


012 9642466, 012 4172466,

PENERANGAN PRODUK


Rabiatu Adawiah

012 4172466

Saloma: 012-5012466


SENARAI STOKIS YANG DAPAT MEMBANTU ANDA

KELANTAN

Wakaf Baharu

RA ikhwan Marketing

No 214 Jalan Hilir Wakaf Bharu, 16250 Wakaf Baharu, Kelantan.

HAJI WAHAB
Hp: 019-9533201 / 012-908 0106 / 012 9642466

SELANGOR

Shah Alam & Lembah Klang.

Kajang & Bangi

Hamdan

NO. 33, JALAN SRI DAMAK 56,

TAMAN SRI ANDALAS, 41200

KLANG, SELANGOR

HP : 012 - 9642466

Fairuz

NO. 10, 3/6 JALAN IMPIAN PUTRA,

TAMAN IMPIAN PUTRA,

43000 KAJANG, SELANGOR.

HP: 012- 9642466

Taman Tun Dr Ismail

Petaling Jaya

Roziyah
9 Lengkok Zaaba2,
Tmn Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur.
Hp: 012- 9642466.

Dr Chai

Pusat Rawatan Reumatisma dan Arthritis, No 12 Tingkat 1, Jalan Ss2/67 Petaling Jaya , Hp 012 9642466

Shah Alam

Shah Alam

Dr Aisyah (Pakar B17 Therapy)

Personaliti TVSam Syifa Clinic Complementary

No 4 Jalan Boling Padang G13/G,Sek 13, 40100 Shah Alam, Selangor.

Hp: 013- 4525198

Rosmayati Bt Yusuf

No 73 Jalan Elektron, U16 / 19, 40160
Shah Alam Selangor.
Hp 018- 3954143 / 012 3627054

Bandar Baru Bangi

Rawang

Jaffrizin Ismail

No 15, Jln 3/43,Seksyen 3,

Bandar Baru Bangi.

Hp: 012-379 9272

Zurina Bt Shamsudin

No.49 Jalan 3/34,

Bandar Tasik Puteri.

48020 Rawang Selangor

Hp: 014 - 2365879 / 019 3681269

Subang Jaya

Puan Julia

6, Jalan SS18/3A, Subang Jaya.

Email:juliagraviola@gmail.com

Hp : 010-2592588

KEDAH

Alor Star

Sungai Petani & Pendang.

Puan Mariam Yahya

NO. 4 TAMAN EMAS,

JALAN TERATAI JINGGA, 10 OFF JALAN PEGAWAI, 05050

ALOR SETAR, KEDAH D.A

H/P 013-5353525

Noraini bt Abdul Rahman

No. 41, Kg Pulau Sayak, 08500 Kota Kuala Muda, Sungai Petani, Kedah.

HP : 012 9642466

KUALA LUMPUR

Ampang Jaya

Tmn Tun Dr Ismail

Zulina

No.115, Jalan Rasmi, Taman Rasmi Jaya , Ampang Jaya 68000

Ampang.

H/P: 019 2558515

Roziyah
9 Lengkok Zaaba2,
Tmn Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur.
012- 9642466

MELAKA

Masjid Tanah

Bukit Piatu

Norhayati Abdul Rahim / Hamidah Abd Rahim
AG 2977 Pekan Masjid Tanah,78300 Melaka.

Hp: 019-668 9134 ( Yati )

013-6011365 ( Hamidah ).

Ustaz Ibrahim Ahmad

Km 4, 208-3 Lorong Hj Ahmad Baba,

Jalan Bakti Solok Musai, Bukit Piatu,75150 Melaka.

Hp: 019-6573314 / 019-7738937

Lipat Kajang

Ustaz Hj Sani

J6731 Bukit Tinggi,Jalan Lipat Kajang,

77000 Melaka.

Hp: 013-6130215

NEGERI SEMBILAN

Gemas

Seremban

OMAR ABDULLAH

Lot 4729 kg Londah

Gemas Negeri Sembilan

H/P : 013-6900 255

WhatsApp : 016 - 977 0369

Mat Ali bin Jalaludin.

Batu 7 Kampung Pantai,

71770 Seremban,

Negeri Sembilan.

Hp: 014-6638165

JOHOR

Suzanah Welas

No 17, Jalan Kebangsaan ,

Taman Universiti,

81300 Skudai, Johor.

Hp: 019-7555251

Hj Mansor Ismail /

Hjh Musalmah

39, Jalan Perdana 2/30,
Taman Bukit Perdana,
83000 Batu pahat, Johor.
Hp: 019-7567281 / 019-7557281

PERAK

Ipoh

Ahmad Niza Baharom

135, Jalan Meru Impian 3, Halaman Meru Impian, 30020 Ipoh, Perak.

Hp : 012-2233255

PULAU PINANG

Prai

Bandar Perda

Dr.Maswati

No 30, Lorong Pauh Jaya 4/5.Taman Pauh Jaya 13700,Prai Pulau Pinang,
Hp: 012-6056612.

Siti Aishah Bt Yahya.

Blok C- 10 - 09 Kondo Mutiara, Jalan Perda Barat, Bandar Perda, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Hp: 012- 9642466

Kepala Batas

Kepala Batas

Dr. Safari Bin Kashmiran

MBBS (Australia)

Klinik Dr. Safari

49A, Jalan Shahbandar 2,

Bertam perdana 3,

13200, Kepala Batas, Pulau Pinang.

Hp: 016-4416973

Nor Azura Abdul Ghani

R.Ph, MMPS, B. Pharm (Australia)

Managing Director / Pharmacist

Zuera Medic Sdn. Bhd.

28-A, Lorong Bertam Indah 12, Taman Bertam Indah, 13200 Kepala Batas, Pulau Pinang.

Email :zueramedic@yahoo.com

Hp: 016-4416973

Butterworth

Ahmad Moktar

Lembaga Pertubuhan Peladang Negeri Pulau Pinang,

Tingkat 3 dan 4

Jalan Kampung Gajah

B’worth

Hp: 014 9535874

TERENGGANU

Kuala Terengganu

Cikgu Rumaiza Zakaria

Lot PT 450 . Kg Pengkalan Setar,

Jalan Atas Tol, 20050 Kuala Terengganu,Terengganu.

Hp: 013-9847455

SABAH

Kota Kinabalu

Papar

Edana @ Fanella Donysius Hse

No 6 Lot 29, Lorong Pokok Seraya 5E/1, Taman Khidmat, 88300

Kota Kinabalu.

HP : 019-851 7456

Siti Nurshafiqa Jos Abdullah

Hse No 184, Lorong 9 Taman Mawar ,

Jln SPUR, 89600 Kinarut, Papar Sabah.
Hp: 016-4143327 / 012 868 3327

Kota Kinabalu

Kota Belud

Poedjo Soesilotomo

Kingfisher Park, 88450 Kota Kinabalu, Sabah. tominawam@yahoo.com.sg

016-8333007

Cikgu Safwan Ahmad

Smk Arshad, Peti Surat 19,89157, Kota Belud, Sabah.

019-8518038

SARAWAK

Limbang

Kuching

Puan Nancy Upai

Lot 134 Taman Sri Pambun

98700 Limbang Serawak

01129913702

Mr Lam Chee Chong

66, Taman Star, Jalan Maong Tengah 6,

93150 Kuching, Sarawak

013 816766.

INDONESIA

Medan

Batam

Juyang Hastralim

Jalan Multatuli, Kompleks Multatuli Indah,

Blok A No. 28, Medan

Hp : +62614558818 HP : +628126033188

Astin Ardiningsih Perum

VilaMukakuning,

Blok D5 No 42B Batuaji Batam.

Hp : 081372631231 / 087791137597

BRUNEI

Pengkalan Gadung .

Pg Hj Abd Rahman Bin Omar

Newedge Beaute & Fitness Centre

No. 6, Block C, Sempurna Complex, Jalan Batu Bersurat, Pengkalan Gadung BE3519 Brunei Darussalam.

Hp: +6738984844